Behandeling

Na de intake bespreken we in het adviesgesprek het behandelplan waar een samenvatting staat van de verzamelde informatie, de behandeldoelen en de werkwijze. Binnen praktijk Eigenwijz! wordt met name gewerkt met cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Cognitieve gedragstherapie:

Met cognitieve gedragstherapie leer je om anders te denken over lastige situaties. Hierdoor voel je je anders en leer je je anders te gedragen. Zowel tijdens de behandeling als in de thuissituatie voer je oefeningen uit met betrekking tot gedachten en gedrag.  Klik hier voor een filmpje met extra uitleg. Cognitieve gedragstherapie is geschikt voor kinderen en jongeren van alle leeftijden.

EMDR:

EMDR komt in aanmerking wanneer het kind of de adolescent kampt met problemen, waarvan vermoed wordt dat ze te maken hebben met eerder meegemaakte ingrijpende gebeurtenissen.Toepassing van EMDR is mogelijk bij kinderen van alle leeftijden. Ook ingrijpende gebeurtenissen die plaats vonden voordat de taalontwikkeling op gang is gekomen, kunnen met behulp van EMDR worden verwerkt. Bij heel jonge kinderen krijgen ouders of verzorgers een belangrijk aandeel in de behandeling. Op de site van de VEN (Vereniging EMDR Nederland) is aanvullende informatie te vinden. Klik hier voor een animatiefilmpje waarin de werking van EMDR wordt weergegeven.