Dit is Eigenwijz!

Praktijk Eigenwijz! is eenmanspraktijk voor kinderen, jongeren, ouders en belangrijke anderen tot 18 jaar. De praktijk staat voor wijzer worden over jezelf. In samenwerking met elkaar zorgen we voor meer inzicht in de problemen of zorgen en maken we een plan van aanpak om deze te verminderen of meer grip op te krijgen. Praktijk Eigenwijz! staat voor zorg op maat met een betrokken benadering.

Mijn naam is Anika Goethals. In 2007 studeerde ik af als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De afgelopen 10 jaar ben ik werkzaam geweest binnen uiteenlopende vakgebieden. Denk aan de revalidatie, de zorg voor mensen met een verstandelijke en/of zintuiglijke beperking, de basis GGZ en de specialistische GGZ.

In 2013 rondde ik de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog kind- en jeugd af. Verder ben ik opgeleid tot coach Triple-P (positief opvoedprogramma) en heb ik recentelijk verschillende modules gevolgd op het vlak van Geweldloos Verzet en werken met gezinnen. Op dit moment ben ik bezig met het behalen van het practitionerschap EMDR Kind- en Jeugd.

Samen met mijn man en twee dochters woon ik in Terneuzen. Ik zit niet graag stil: ik hou van lange afstanden wandelen; een uitdaging als de kustmarathon ga ik niet uit de weg! Ik ben dol op muziek en ga in de vakantie graag kamperen met het gezin. Eén van mijn wensen is om ooit nog eens de Nijmeegse Vierdaagse te lopen, in mijn ‘oude’ studentenstad.

Mijn droom die ik wilde verwezenlijken is een eigen praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie. Na 10 jaar met veel plezier voor verschillende werkgevers te hebben gewerkt, vond ik de tijd rijp om deze stap te maken. Op 1 april 2018 is het zover: Praktijk Eigenwijz! gaat dan van start!